Rapport: Terror organisationer har besvær med at skaffe våben.

Den 16. februar 2011.

Terrororganisationer indenfor Judæa og Samaria, der kontrolleres af Det Palæstinensiske Selvstyre har problemer med at skaffe sig våben, sagde IDF torsdag.

Ifølge oplysninger indhentet af Israels forsvars-etablissement er prisen på en M-16 riffel i dag i Judæa og Samaria 60 til 70 NIS. per enhed på grund af de manglende våben.

Dette er ikke nødvendigvis en positiv udvikling. "Problemet er, at denne situation tilskynder kriminelle elementer i Israel til at investere i at stjæle våben og sælge dem til terrorister," sagde kilder i den israelske hær, der tilføjede, at de fleste våben i hænderne på terrorister er stjålet - mest af bander, der har specialiseret sig i at gøre dette. Dog var nogle af de våben, som var stjålet fra jødiske samfund i Judæa og Samara, opfanget af IDF, og Det Palæstinensiske Selvstyre er vendt tilbage til IDF med mange af de våben, den har fundet i hænderne på tilfangetagne terrorister.

Enhver, der ønsker at begå et terrorangreb, er nødt til at arbejde meget hårdt for at erhverve sig våben," sagde en højtstående forsvarsembedsmand torsdag. "Våbnene i PA er under stramme sikkerhedsforanstaltninger, endnu mere end inde i Israel. Der er ingen personlige våben inde i hjemmene der. Alle skydevåben er aflåst i sikre områder. Sikkerhedsstyrker tager våben med, når de er på vagt, og afleverer dem i afslutningen af deres skift. "PA er bange for oprør, der næres af Hamas eller andre underjordiske muslimske grupper, især set i lyset af, hvad der sker i resten af den Arabiske verden.

IDF-kilder påpegede, at Hamas i Judæa og Samaria lider af økonomiske problemer, som gør det vanskeligt for dem at foretage operationer. De tilføjede, at dette til dels er takket være fælles aktiviteter mod en fælles fjende, PA, som har rettet målet mod Hamas pengemidler.

"Vi ved helt klart om terrorangreb, som ikke gennemføres på grund af de finansielle begrænsninger," sagde en højtstående militær kilde.

Kilde: http://www.israelnationalnews.com/

Redigeret af Kirsten Genach, 16. februar 2011
SupportIsrael.net