Israel: Det største endetidstegn.

Af Todd Baker.
B'rit Hadashah Ministries.
Del 8 af serie.
Den 17. februar 2011.

Zionismen havde uden tvivl en populær genopblussen i den sidste halvdel af det nittende århundrede, direkte fulgt op af et stigende had og fjendtlighed, som utvetydigt viste sig imod jøderne i hele Europa. At had og fjendtlighed altid har været en integreret del af europæisk kultur, går helt tilbage til det romerske imperiums dage.

Den største koncentration af anti-semitiske fjendtligheder mod det udvalgte folk var i Østeuropa og Rusland. Faktisk var hadet imod jøderne så slemt i Rusland, at Zaren i 1903 befuldmægtigede sit hemmelige politi til at skabe et dokument med titlen Zions ældstes protokoller. Denne forfalskning skulle angiveligt være grundtegningen og den planlagte sammensværgelse til et Jødisk verdensherredømme, udarbejdet af en gruppe indflydelsesrige jøder, som kodificerede den i 24 protokoller. Zaren ville bruge denne fremstilling til at retfærdiggøre, at en blodig pogrom kunne udføres i hele Rusland og Ukraine fra 1903 til 1906.

En sådan en flodbølge af anti-semitisme, som skulle omspænde Europa i det 19. og det 20. århundrede, skabte et stærkt og uudslukkeligt ønske blandt mange europæiske jøder om at vende tilbage til deres gamle hjemland, Israel. Dette fik en tidlig leder og pioner inden for zionismen, den russiske doktor Leon Pinsker, til at skrive et skelsættende arbejde for moderne dages zionisme i 1882 med titlen Auto-Emancipation. Grundlæggende foreslog Pinsker deri, at den eneste løsning for at beskytte det jødiske folk imod fortsat anti-semitisme var, at de fik deres eget nationale hjemland. I første omgang tænkte han, at denne jødiske stat kunne etableres overalt i verden, men han kom til sidst til den faste overbevisning, at et sådant hjemland kun kunne plantes, hvor det gamle Israel oprindeligt havde været placeret.

Et årti efter dette var Zionismens politiske ideer og koncepter for et jødisk hjemland formelt defineret af den ledende fortaler, Theodor Herzl, i hans fundamentale arbejde, Den Jødiske stat. Denne bog dannede det forfatningsmæssige grundlag for Den Første Zionistiske kongres, som der blev indkaldt til den 27. august 1897 i Basel, Schweiz. 204 delegerede fra 17 lande deltog i kongressen.

Herzl arbejdede utrætteligt på at vinde støtte og opbakning til en jødisk stat, og han rejste ufortrødent i hele Europa og mødtes med monarker, statsmænd og politikere for at få juridisk accept af et jødisk hjemland. På Den Femte Zionistiske Kongres, som blev afholdt i august 1903 (Herzl’s sidste før sin død i 1904), accepterede Herzl foreløbigt det britiske forslag om at oprette en jødisk stat i landet Uganda, som ligger i det østlige Afrika. Efter megen debat og drøftelse blandt de delegerede i Den Femte Kongres, blev forslaget om Uganda forkastet. De delegerede kom til den faste og kompromisløse konklusion, at en jødisk stat kun kunne etableres på deres forfædres jord - Israels land.

Denne urokkelige beslutning skulle blot vokse, intensiveres og blive gennemført til virkeliggørelse ca. 45 år senere med fødslen af den moderne nation, Israel.

Theodor Herzl's vision var virkelig den større vision fra Gud om at give sit folk Israel den jord tilbage, som Han gav Abraham - deres far - og hans jødiske efterkommere efter ham til evig eje, under opfyldelse af de endetids-profetier, at jøderne skulle samles tilbage til Israel som et tegn og en forudsætning for, at Messias - Jesus af Nazaret - kunne komme igen.

Satan kender disse profetier, og inden for en generation af disse Zionistiske pionerer blev det ham tilladt - med Guds forudviden - at forsøge at undergrave og forhindre det Jødiske folk i at vende tilbage til deres gamle Gud-givne hjemland. Men terningerne var allerede kastet. I den moderne Zionist-bevægelse var Gud igen begyndt at rette sin opmærksomhed mod den "evige nation", således at mange af løfterne om, at de skulle vende tilbage til landet i de sidste dage som forberedelse til Messias’ genkomst, ville blive realiseret, som forudsagt i Guds ord.

Specielt herom er Profetien i Esaj 41:8-10 opfyldt:
”Men du Israel, min tjener, Jakob, som jeg har udvalgt, min ven Abrahams efterkommere, dig hentede jeg fra jordens ender, fra dens fjerne egne kaldte jeg dig. Jeg sagde til dig: Du er min tjener, jeg har udvalgt dig, og jeg forkaster dig ikke. Frygt ikke, for jeg er med dig, fortvivl ikke, for jeg er din Gud. Jeg styrker dig og hjælper dig, min sejrrige hånd holder dig fast.”
---------------------------------
Relaterede links:
Israel: The Super Sign of the End-Times (Part 1) - BPB (Todd Baker)
Israel: The Super Sign of the End-Times (Part 2) - BPB (Todd Baker)
Israel: The Super Sign of the End-Times (Part 3) - BPB (Todd Baker)
Israel: The Super Sign of the End-Times (Part 4) - BPB (Todd Baker)
Israel: The Super Sign of the End-Times (Part 5) - BPB (Todd Baker)
Israel: The Super Sign of the End-Times (Part 6) - BPB (Todd Baker)
Israel: The Super Sign of the End-Times (Part 7) - BPB (Todd Baker)