Beduinterrorister forsøger at overtage det nordlige Sinai, 12 døde.

5. februar 2011.

Tolv beduinterrorister og egyptiske sikkerhedsstyrker er blevet dræbt syd for Gaza, hvor beduiner i forrige uge forsøgte at tage kontrol over et område, der tjener som smuglerområde. Egypten har sendt flere styrker ind i regionen og har lukket Rafiah grænseovergangen.

Bevæbnede terrorister angreb egyptisk politi i Rafiah, som strækker sig over grænsen mellem Gaza og Egypten; og ifølge nyhedsbureauet Ma’an, der er hjemmehørende i Betlehem, afbrændte de mindst en politistation.

En del af afspærringen blev ødelagt, men Hamas har efter sigende repareret bruddet for at forhindre araberes masseflugt fra Gaza.

Beduinstammer havde benyttet sig af det egyptiske politis og hærstyrkers tilbagetrækning, som Mubaraks regering sendte tættere på Kairo og Suez områderne for at undertrykke demonstrationer, der krævede, at den egyptiske præsident Hosni Mubarak trak sig tilbage. Raketdrevne granater og riffelskud ledsagede forsøget på at overtage af magten.

Den nordlige Sinai-halvø er centrum for smugling af narkotika, terrorister og våben ind i Gaza og er også et passageområde for afrikanere, der søger bedre økonomiske vilkår i Israel. Det er mislykkedes Egypten at standse smugleraktiviteterne til trods for et løfte fra USA om at opstille overvågningsudstyr som en tilskyndelse for Israel til at gå med til en våbenhvile i det tre uger lange Operation Cast Lead antiterrorfelttog for to år siden.

Flere arabiske fanger – herunder de fra Hamas, der undslap egyptiske fængsler under det kaos, der har rystet landet - er nået til Gaza gennem smuglertunneller. Flere end tusind andre – herunder muslimske ekstremister – er flygtet fra fængslerne og er spredt over hele Egypten.

I Gaza skyndte arabiske indbyggere sig til tankstationerne for at hamstre brændstof, idet de frygtede en mangel på grund af øget sikkerhed i Sinai, hvor smuglertunnellerne sørger for det meste af benzinforsyningen til Gaza.

Kilde: www.IsraelNationalNews.com

Kirsten Genach, 5. februar 2011
SupportIsrael.net