Israel chokeret og krænket, EU kalder Jerusalem en bosættelse.

17. januar 2011.

Israel er chokeret over international kritik af nedrivning af en jødisk-ejet ejendom i Jerusalem.
"At kalde Jerusalem en bosættelse er en fejlfortolkning, en fornærmelse mod byens historie," sagde det israelske udenrigsministeriums talsmand Yigal Palmor til det franske nyhedsbureau AFP. "Det er uforståeligt, at de blander spørgsmål om private rettigheder, internationale love og politik sammen, sagde han.

Han reagerede på EU’s og den amerikanske fordømmelse af Israel for søndagens nedrivning af det gamle og ubrugte Shepherd Hotel. Jordstykket er ejet af Irving Moskowitz, en amerikansk jøde og stærk tilhænger af jødisk tilstedeværelse i hele Jerusalem, Judæa og Samaria.

Planerne om nedrivningen af bygningen blev godkendt sidste år, for at opføre et jødisk boligkompleks.

Statsministerens kontor påpegede i en erklæring, at regeringen ikke har været involveret i nedrivningen, og at det blev udført i overensstemmelse med israelsk lov. Der bør ikke være forventning om, at staten Israel vil indføre et forbud mod ,at jøder køber privat ejendom i Jerusalem. Ingen demokratisk regering ville indføre et sådant forbud mod jøder, og Israel vil helt sikkert ikke gøre det.

"Ligesom arabiske indbyggere i Jerusalem kan købe eller leje ejendom i overvejende jødiske kvarterer i Jerusalem," fortsatte erklæringen, kan "jøder købe eller leje ejendom i overvejende arabiske kvarterer i Jerusalem."

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton kaldte nedrivningen for en "foruroligende udvikling", mens Catherine Ashton, EU’s udenrigspolitiske chef, gentog sit standpunkt og udtalte, at "bosættelser er ulovlige i henhold til folkeretten, underminerer tilliden mellem parterne og udgør en hindring for fred".

"EU, USA og FN anerkender ikke israelsk suverænitet over, hvad de kalder "Østjerusalem". Store områder af det sydlige, nordlige og østlige Jerusalem blev tilbage-givet til Israel i Seksdageskrigen i 1967. Udtrykket "bosættelse" er også blevet brugt af USA's præsident Barack Obama, når der henvises til et forenet Jerusalem.

Et internt EU-notat foreslog, at en gruppe af lande kan sende observatører til Jerusalem, men embedsmænd sagde, at det eneste nye ved dette forslag er, at det blev lækket til medierne.

Den arabiske verden tilsluttede sig fordømmelsen af nedrivningen, med den arabiske overvågning om, at den nedlagte bygning lå på et "historisk sted." Det tilstødende hotel var tidligere hjemsted for muftien i Jerusalem, som er kendt for sine tætte bånd til Hitler.

Egypten rejste truslen om "en ny eksplosion af vold" på grund af nedrivningen, der markerer udviklingen i Moskowitz's plan om at bygge 20 boliger på stedet. Jordan advarede om, at "ustabilitet" i regionen vil følge efter.

Kilde: www.israelnationalnews.com

Kirsten Genach, 17. januar 2011.
SupportIsrael.net