Nye sammenstød i Saudi truer USA’s olieforsyning.

Fra Ivarfjeld.wordpress.com/
13. februar 2012.

En mand er blevet dræbt af skud fra sikkerhedsstyrkerne ved en demonstration i det østlige Saudi-Arabien, siger aktivister.

Zuhair al-Said blev dræbt fredag, da politiet åbnede ild for at sprede demonstranterne i byen al-Awamiya, i Qatif regionen, tilføjede aktivisterne.

Politiet siger, at de overvågede en uautoriseret samling i al-Awamiya, da de blev beskudt af maskerede mænd.

Aktivisterne sagde tidligere, at en anden mand var blevet skudt af politiet ved en anden protest-samling i Qatif torsdag aften.

Protesterne brød ud i den Østlige Provins i marts, da den folkelige opstand i nabolandet, Bahrain - der har et Shia-flertal og en Sunni kongefamilie - blev knust med bistand fra Saudi-Arabiske og andre Golf-tropper.

Omkring 500 mennesker er blevet anholdt siden marts. Aktivister siger, at 80 blive holdt i varetægt, herunder forfatteren, Nazir al-Majid, og menneskerettighedsaktivist, Fadil al-Munasif.

Source BBC: http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-16995286

Kommentar:
Shia-muslimerne i Saudi-Arabien er et mindretal bestående af kun omkring 10-15 procent - omkring 3,5 millioner af de ca. 25 millioner Saudier.

De lever i forfærdelig undertrykkelse fra det Sunni-Muslimske flertal, ligesom Sunnierne bliver forfulgt og mishandlet i Iran. Den grusomhed og ondskab, der findes blandt Muslimske brødre, er grænseløs.

For USA er den Shia-Muslimske opstand i den østlige provins i Saudi-Arabien bekymrende. De vigtigste Saudiske oliefelter ligger i centrum af denne fjendtlige provins.


Også den 5. Amerikanske flåde har sit hovedkvarter i Bahrain. Den eneste måde, hvorpå det Amerikanske overherredømme i den Persiske Golf kan bevares, er ved at finansiere de totalitære diktatorer, der holder Shia-Muslimerne i skak. Det militære regime vil gøre, hvad der skal til for at bibeholde de Amerikanske dollars, det modtager fra Washington.

Dagene er onde. Hele verden er i det onde. Den eneste retfærdighed, der er gyldig, er retfærdigheden i Jesus. Kun mennesker, som adlyder Ham vil blive renset i Hans blod. Kun de troende vil stå retfærdiggjorte på dommens dag.