Eksplosion ryster den Israelske ambassade i New Delhi.

Fra Israeltoday.co.il/
13. februar 2012.

Den "kolde krig" mellem Israel og Iran blev mandag heftigere, da den Israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, beskyldt Den Islamiske Republik for at stå bag en eksplosion ved den Israelske ambassade i New Delhi i Indien. Den sårede en Israelsk diplomats hustru.

Offeret, der var gift med den Israelske sikkerheds-attaché i Indien, pådrog sig efter sigende moderate til alvorlige skader.

Sikkerhedsmænd har også opdaget og desarmeret en bombe i en bil hos en medarbejder ved den Israelske ambassade i Georgien. Medarbejderen, en lokal Georgisk mand, havde netop sat sine børn af ved deres børnehave i Tbilisi, da han hørte en mærkelig lyd fra undersiden af bilen og fandt bomben.

"Iran, som står bag disse angreb, er den største eksportør af terrorisme i verden," sagde Netanyahu. "Den Israelske regering og dens sikkerhedsstyrker vil fortsætte med at arbejde sammen med lokale sikkerhedstjenester mod disse terrorhandlinger."

Den Israelske udenrigsminister, Avigdor Lieberman, tilføjede: "Det viser bare, at Israel og dets borgere står over for terror i og uden for Israel. Vi beskæftiger os med det hver dag. Vi ved, hvordan man nøjagtigt kan identificere de, der er ansvarlige for angrebene..."

Angrebene kom få dage efter, at nogle nyheds-reportager antydede, at Israel bruger venligtsindede nationer i Kaukasus-regionen, som Aserbajdsjan, til at udspionere Irans atomprogram. Mandag advarede Iran efter sigende Aserbajdsjan om at stoppe samarbejdet med Israel.

Efter mordet på en fremtrædende Iransk atomfysiker tidligere på året og en mystisk eksplosion på en Iransk missilbase i slutningen af 2011 kalder analytikere situationen mellem Israel og Iran for en ny "kold krig," De sammenligner den med den årtier-lange spionage-krig mellem Sovjetunionen og USA.