Muslimer stener Kristne på Tempelbjerget.

Fra Israeltoday.co.il/
19. februar 2012.
Af Ryan Jones.


En hob på omkring 50 Palæstinensiske Muslimer stenede en gruppe Kristne turister på Tempelbjerget i Jerusalem søndag morgen. Tre af de Israelske politifolk, der handlede for at beskytte den Kristne gruppen, blev såret af sten-kastere.

Politiet anholdt 11 Palæstinensere - flere af dem mindreårige - for deres rolle i angrebet.

Angrebet menes at være blevet iværksat af den tidligere Muslimske Mufti i Jerusalem, Ekrama Sabri, der i løbet af weekenden udtalte til Palæstinensiske medier, at Jødiske grupper havde planer om at bryde ind i de Moskeer, der ligger på det hellige område, og skænde dem.

Sabri opfordrede alle lokale Muslimer til at beskytte Moskeerne mod "den Israelske sammensværgelse mod byen og dens hellige steder."

Muslimske religiøse personer hævder jævnligt, at Israel pønser på at ødelægge Klippemoskeen og Al Aqsa Moskeen for at bane vej for genopbygning af dét Jødiske tempel, som Muslimerne nu insisterer på, aldrig tidligere har eksisteret.

På grund af den konstante trussel om Muslimsk vold, og trods det faktum, at Tempelbjerget er det mest hellige sted på jorden for Jøderne og for mange Kristne, efterkommer det Israelske politi de Muslimske krav om skrappe restriktioner af de ikke-Muslimske besøgende på stedet. For eksempel er det forbudt for Jøder og Kristne at bære Bibler op på Tempelbjerget eller at sige endog tavse bønner inden for dets mure. Jøder og Kristne bliver regelmæssigt tilbageholdt for at overtræde disse betingelser.

Af anden vold, affyrede Palæstinensiske terrorister, der opererer fra Gaza-striben, et Grad-missil imod byen Beersheva i det sydlige Israel i lørdags. Projektilet landede i et åbent område lige uden for Beersheva og forårsagede ikke nogen mén eller personskader. Yderligere ramte to kortrækkende raketter nærliggende Israelske byer.

De Palæstinensiske styrker affyrede mindst to raketter mod det sydlige Israel i fredags – det ene imod kystbyen Ashkelon – , men de forårsagede heller ingen mén eller personskader.

Israels luftvåben reagerede på det uprovokerede missilangreb ved at lancere luftangreb mod terrorist- installationer i Gaza, herunder et anlæg, der producerer missiler.