Den Palæstinensiske Myndighed: Vi opererer i Jerusalem.

Fra Israeltoday.co.il/
16. februar 2012.
Af Ryan Jones.

Premierministeren for Den Palæstinensiske Myndighed, Salam Fayyad, der hyldes af Vesten som en "moderat" leder, erkendte onsdag, at hans regering overtræder de undertegnede aftaler med Israel ved at operere i Jerusalem.

"Østjerusalem er den vigtigste del af de besatte Palæstinensiske områder," erklærede Fayyad efter at have indrømmet, at Den Palæstinensiske Myndighed "løbende forsøger at anvise ressourcer inde i byen." Dette rapporterede det Betlehem-baserede nyhedsbureau, Ma'an.

"Israel må indse, at der ikke vil være nogen chance for en varig fred uden Østjerusalem som hovedstad i en uafhængig Palæstinensisk stat," fortsatte Fayyad. "Dette land er vores."

Fayyad fastslog - idet han demonstrerede sin foragt for indgåede aftaler og endog for sandheden - at Israels politik - at forsøge at benægte de Palæstinensiske Myndigheds indhug i Jerusalem - er i strid med betingelserne i fredsprocessen.

I virkeligheden siger den Israelsk-Palæstinensiske Interimsaftale ("Oslo 2") i artikel XVII (1a), at Den Palæstinensiske Myndighed ikke har kompetence over områder ", der vil blive forhandlet i de permanente status-forhandliger [herunder]: Jerusalem, bosættelser, angivne militære positioner, Palæstinensiske flygtninge, grænser, udenlandske relationer og Israelere. "

Med andre ord er Den Palæstinensiske Myndighed forhindret af denne midlertidige aftale i at udøve nogen form for myndighed i Jerusalem. Men Palæstinensiske ledere har aldrig ladet lovens bogstav eller historiske fakta komme i vejen. De er vant til at fordreje eller se bort fra de betingelser, der ikke passer til deres dagsorden.

Det skal også bemærkes, at ovenstående artikel fra Interimsaftalen forbyder Den Palæstinensiske Myndighed at anstille udenlandske forbindelser på dette tidspunkt. Men Den Palæstinensiske Myndighed har i dag en udenrigsminister og driver officielle ambassader og andre diplomatiske missioner i 142 nationer.