Israelsk Guds-tro vokser.

Fra Israeltoday.co.il/
27. januar 2012.
Af Ryan Jones.

Selv som Israel bliver stadig mere frisindet (se seneste rapport om, at Tel Aviv bliver bedømt i toppen som homo-rejsemål), er landet også mere og mere religiøst, eller måske mere præcist, mere og mere gudfrygtigt.

En undersøgelse, foretaget af Guttman-Avi Chai Foundation i 2009 - hvis resultater blev endelig offentliggjort i torsdags efter mere end to års analyse - viste, at over 80 procent af de Israelske Jøder tror på Gud. Guttman-Avi Chai Fonden begyndte denne undersøgelse for over to årtier siden. I 2009-meningsmålingen registreredes langt den højeste grad af tro på Gud hidtil.

Desuden accepterer over 70 procent af de Israelske Jøder dét Bibelske princip, at det Jødiske folk er "valgt" af Gud til en bestemt profetisk skæbne. 71 procent af de adspurgte sagde, at de ønsker flere bibelstudier i Israelske skoler.

Men det betyder ikke, at Jøder i almindelighed bliver mere religiøse - i hvert fald ikke på en Ortodoks Jødisk måde. Kun 37 procent af de Israelske Jøder havde et problem med, at andre Jøder ikke følger de Bibelske bud, og næsten 70 procent sagde, at de ønsker, at flere underholdnings-steder skal være åbne på Sabbatten.

Tallene falder sammen med andre nyere resultater og observationer, der tyder på, at Israelerne i stigende grad er sultne efter et dybere åndeligt liv. Det fremhæver også den voksende splittelse i nationen, hvor én del af Israelerne bevæger sig tættere på Gud og Bibelen, mens den anden del klynger sig stadigt tættere til den Vestlige Liberal-Humanisme.