Kinesiske ledere underskriver aftaler med Saudi-Arabien.

Fra Ivarfjeld.wordpress.com/
17. januar 2012.

Kinas premierminister, Wen Jiabao, underskriver en række kulturelle og økonomiske aftaler med Saudi Arabien.

Dette skridt kan få vidtrækkende konsekvenser for den Iranske krise, som er under udvikling.

Den Kinesiske premierminister, Wen Jiabao, hvis land længe har været en af ​​Den Islamiske Republiks fremmeste aftagere af olie og naturgas, har i løbet af weekenden undertegnet en række kulturelle og økonomiske aftaler med regeringen i Saudi-Arabien.

Ifølge XinhuaChinese Nyhedsbureauet nåede samhandelen mellem Kina og Saudi-Arabien 58.500 millioner USD i de første 11 måneder af 2011.

De nye aftaler indgår samarbejde om "fredelig udnyttelse af atomenergi".

Dette skridt fik øjenbrynene til at hæve sig i nogle kredse, da Kina hidtil har forsynet Saudi-Arabien med mellemdistance-missiler, som teoretisk kunne være bevæbnet med atomsprænghoveder. Aftalen kunne være et diskret signal fra Kina til Iran om, at de har andre muligheder i Golfen.

Source: International Christian Embassy Jerusalem.

Saudi Kronprinsen, Nayef bin Abdel-Aziz (R), byder Kinas premierminister, Wen Jiabao, velkommen i Riyadh, Saudi-Arabien.

Kommentar:
Kina er klar til at flytte ind i det tomrum, der er forårsaget af den Pax-Amerikanske fiasko og konkursen i den Amerikanske økonomi.

Der er mange geo-politiske konsekvenser i det Kinesiske træk i Saudi-Arabien.

1. Kina vil også slutte sig til den endelige hær, som vil gå imod Israel.

2. Kina får 15 procent af sin energi fra Iran. En Amerikansk-Iransk krig vil true forsyningen af olie til Kina. Beijing finder det sikkert at spille på begge sider af Den Persiske Golf.

3. Saudi-Arabien er bange for, at USA ikke vil være i stand til at holde den 5. flåde i Bahrain. En Iransk overtagelse er frygtet. Kina sikrer den kongelige families overherredømme.

4. Saudierne har advaret USA om, at Kongedømmet vil købe nogle atombomber, hvis Iran får en sådan. Kina har rigeligt.

5. Kina og Saudi-Arabien er de største udenlandske kreditorer i USA. Ingen globale redningsaktioner fra Amerika er mulig, uden der er likvide midler til rådighed i disse to nationer.