Bevaring af den sidste "Nazistiske" Kirke i dagens Berlin.


Fra Ivarfjeld.wordpress.com/
9. januar 2012.

”Martin Luther Memorial Church” i Berlin er en tidligere Nazi-kirke, der bevares som museum.

Et protestantisk sogn forsøger at rejse penge til at restaurere Martin Luther Memorial Church i Berlin - og dens National-Socialistiske udsmykning - som et mindesmærke for ofrene for Nazismen.

Hermed en artikel fra 2006, udgivet af den Tyske statslige tv-kanal, Deutche Welle:

Den imponerende ”Martin Luther Memorial Church” i Mariendorf syd for Berlin ligner mange andre kirker, der er bygget i det 20. århundrede, med sine mursten og udvendige Bauhaus-stil i sten.

Men den sidste overlevende kirke fra Nazi-æraen i Tyskland er også et sted, hvor præster har prædiket fra prædikestole prydet med Ariere, og hvor børn blev døbt i en døbefont, der bød på udskæringer af Nazi-stormtropper.

Faktisk er den National-Socialistiske forbindelse tydelig helt fra begyndelsen. I forhallen oplyser en lysekrone, der er formet som et jernkors, busterne af Martin Luther og feltmarskal Paul von Hindenburg - Tysklands berømte kommandant i 1. verdenskrig.

Kirkens embedsmænd mener, at der først var et portræt af Adolf Hitler - efter hvem kirken skulle opkaldes.

I hoveddelen af kirken er der glasmosaikker, indrammet af en stenhvælving. Der er kirkebænke til 800 kirkegængere samt et kæmpe orgel. Orglet blev første gang brugt ved den National-Socialistiske samling i Nürnberg i 1935 - det år, hvor kirken blev åbnet, og to år efter, Hitler kom til magten.

Den store stenbuegang har friser på de kvadratiske paneler. Billeder af kors og andre religiøse symboler ved siden af arbejdere, soldater, ørne og nogle tomme paneler - hagekorsene blev fjernet, fordi de er ulovlige i Tyskland. Alteret er udstyret med en Jesus, der kunne have været en bodybuilder. "Alt handler om kraft, styrke og sejr," siger Ilse Klein, en historiker, der arbejder i kirken. "Det er helt klart fascistiske symboler."

Kirken blev oprindelig designet i 1928, før Nazisterne tog magten. Den blev kontinuerligt brugt indtil for to år siden, da stabiliteten i tårnet blev truet, og fliserne begyndte at falde ned.

Sognet har lobbyet regeringen i Berlin og den Protestantiske kirkes organisationer for de 3.500.000 €, de skal bruge til genopbygning. Men der er hundredvis af kirker i Tyskland, der har brug for penge, og byen Berlin er praktisk talt fallit.

Som resultat håber sognets ledere at få historisk påtegning af byen, så de derefter kan ansøge om midler, der af fonde afsættes til historiske vartegn. Og selv om de ikke planlægger at bruge kirken igen til almindelige tjenester, håber de at afholde særlige ceremonier, koncerter og udstillinger til markering af jubilæer, såsom befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz den 27. januar 1945.

"Det var tider," sagde Klein. "Men det er ikke almindeligt længere at se politik så tydeligt illustreret i en kirke. Det er derfor, vi ønsker at bevare den – for at minde folk om, at dette aldrig bør ske igen.”

Jesu stormtropper
Mange bygninger fra Nazi-æraen er blevet bevaret og er stadig i brug i dag. Berlins Olympiske Stadion, for eksempel, blev designet af Hitlers foretrukne arkitekt, Albert Speer, i 1936, og den Nazistiske centralbank bruges nu af udenrigsministeriet. Men kirken præsenterer et vanskeligt problem, fordi den klart viser, at kirker samarbejdede med Nazisterne, mere end det er almindeligt anerkendt.

I første omgang samarbejdede den Katolske kirke med Hitler, efter Pave Pius XI underskrev en traktat med ham i 1933. Men dette kollapsede i 1937, da Hitler begyndte at sætte de Katolske præster på prøve, efter at paven udsendte en bekymret udtalelse på grund af nogle år med Nazistisk indblanding.

I mellemtiden udnævnte Hitler Ludwig Müller som Rigets biskop til at lede en Protestantiske National-Socialistisk bevægelse, kaldet "Tyske kristne" også kendt som "Jesu stormtropper." Straks efter forsøgte Hitler at tvinge de Protestantiske kirker til at deltage i ”Rigets Protestantiske Kirke”, som fremmede en "Arisk Jesus" og ønskede at erstatte Bibelen med "Mein Kampf".

Hverken den Protestantiske eller den Katolske kirke modsatte sig officielt den Nazistiske politik over for Jøderne.

Kilde: DW: Deutche Welle

Kommentar:
Der var Tyskere, som mente, at de kunne påvirke Hitler til at blive mere moderat og en slags centrums-leder af Tyskland. Lederen af denne flok var Von Papen. (Franz Joseph Hermann Michael Maria von Papen zu Köningen) I dag kalder vi den slags mennesker "Papenheimere".

I Jesus Messias’ Kirke er der en hel del "Papenheimere". De går på kompromis med det onde og mørke, og føler sig kaldet til at ændre falsk kristendom til noget, der kan accepteres. De prædiker den politisk korrekte vej for "Kirken".

Når Helligånden trækker sig tilbage fra den politisk korrekte kirke, kommer en falsk ”Helligånd” ind og overtager hjorden. Det er en af frugterne af "Erstatningsteologien". I Nazi-kirken blev "Erstatningsteologien" ført til sin logiske konklusion.

I 1930erne blev ”Jesus” til den lyshårede, blå øjede "Ariske forløser" for det Tyske folk. "Jesus" er i dag i mange "kirker" blevet reduceret til en frihedskæmper for det "Palæstinensiske folk".

Læs mere om Franz von Papen, som paven slog til Ridder af Malta Ordenen. (engelsk)