”Obama’s præsidentskab har skadet Israel”, siger Israelsk embedsmand.

Fra Israeltoday.co.il/
24. januar 2012.
Af Ryan Jones.

Den tidligere Israelske ambassadør i FN, Dan Gillerman, udtalte sidste uge meget bestemt, at Barack Obama’s tid i Det Hvide Hus har forårsaget stor skade på Israel.

På et tidspunkt, hvor injurierende beskyldninger og bestræbelser på at delegitimere Israel er toppet, har Obama’s "svaghed" betydet, at "Israel hele tiden er nødt til at undskylde for sig selv," sagde Gillerman under en paneldebat på den årlige konference for ”Kvindernes Internationale Zionist Organization” (WIZO) i Tel Aviv.

"Vi bør ikke være i defensiven," tilføjede Gillerman.

Gillerman fortsatte med at bemærke, at den igangværende uro samt styreændringerne i Mellemøsten er en desto større grund til at erstatte Obama med en stærkere præsident ved det kommende Amerikanske præsidentvalg. Israelske embedsmænd har været kritiske over for Obama’s svar på og tilgang til magtovertagelse fra kræfter, såsom Det Muslimske Broderskab, som de har betegnet som alt fra apatisk til pacificerende.

Obama har været langt mere upopulær hos den gennemsnitlige Israeler end nogen Amerikansk præsident før ham. De fleste Israelere mener, at Obama vil have dem til at tage urimelige risici for at få fred med Palæstinenserne, og at i tilfælde af et større angreb på Israel ville Obama droppe den Amerikanske forpligtelse til at forsvare den Jødiske stat.