Danmarks holdning til Israel er sterkt forverret.

Fra Ordetogisrael.no/
6. december 2011.

Danmarks utenrikspolitikk er sterkt endret etter regjeringsendringen, hvor SF-politikeren Villy Sovndal ble utenriksminister. Han har nektet å møte Israels ambassadør i København.

Den israelske avisen Yedioth Ahronoth fortalte mandag at Danmarks nye utenriksminister fra partiet SF har nektet å møte Israels ambassadør i København. Den nye utenriksminister er en meget sterk kritiker av Israel og har ved flere anledninger oppfordret til boikott av den jødiske stat.

Etter at Villy Sovndal har kommet med flere sterke uttalelser mot Israel etter at han ble dansk utenriksminister, sendte Israels ambassadør i København en offisiell forespørsel til den danske regjering om å få møte utenriksministeren. Men utenriksministerens kontor har svart at "Sovndal ikke i nær fremtid er tilgjenglig tor å møte den israelske utsending."

Det er imidlertid kjent av utenriksministeren i de to siste måneder har funnet tid til et møte med to menneskeretighetsgrupper, den israelske BTselem og den arabiske al Haqgruppen, for å diskutere menneskerettighetene for palestinerne i "de okkuperte palestinske områder", samt for å rose palestinernes ivaretagelse av menneskerettighetene. Den palestinske al-Haqorganisasjonen har sin base i Ramallah, og dens leder er medlem av den muslimske Folkefrontens terrorgruppe.

Sovndal har gått til kraftige utfall mot Israel for byggeprosektene i Samaria og Judea samt utvidelsene rundt Jerusalem. Israel ser for seg en meget plagsom tid med den danske utenriksminister som leder av EU´s formannskap, som starter 1. januar 2012.