Nyheder fra MIFF.

Fra MIFF.no
16. september 2011

Netanyahu: - Ja til medlemskap, men nei til stat
Israel vil gå med på en oppgradering av det palestinske medlemskapet i FN, så sant de ikke erklærer sin egen stat. Det har Israels statsminister Benjamin Netanyahu forklart i samtaler med EUs utenriksminister Catherine Ashton de siste dagene. Han forklarte at så lenge de ikke oppgraderes til å være en stat vil han "være villig til å snakke om det." For Netanyahu frykter at PA kan få tilgang til Den internasjonale domstolen (ICC).

Ashton foreslo også at PAs representasjon oppgraderes, men ikke til stat. Det vil si et nivå som fortsatt ikke finnes i FN, men som må bli skapt for dette tilfellet. Det vil i såfall ikke gi PA tilgang til ICC.
------------------------------------------------------------
EU og PA forhandler om FN-kompromiss
EU og PA forhandler for øyeblikket om et kompromiss rundt det palestinske initiativet som innebærer å gå til FN for å få anerkjent en stat. USA understreker at de ikke er involvert i disse forhandlingene, som deres FN-ambassadør Susan Rice sa torsdag ikke kommer til å gi noen resultater.

EU-kilder hevdet imidlertid torsdag til Ha'aretz at partene opplever "betraktelig framgang." De forklarer at PA vil få støtte til fullt medlemsskap, så sant de ikke får medlemsskap i Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.
-----------------------------------------------------------
Hamas uenig i PAs FN-plan
Representanter for Hamas og Fatah møttes på Gaza-stripen torsdag for å diskutere PAs plan om å få anerkjent en palestinsk stat i FN. De to partene signerte en forsoningsavtale i mai, men har foreløpig til gode å komme fram til en felles regjeringsplattform. Hamas' Ismail Radwan kalte initiativet for "symbolsk", men la til at det viktigste nå er "å bevare den palestinske enheten".

Hamas-ledere har tidligere kalt PA-president Mahmoud Abbas' plan for "en kosmetisk plan som ikke vil føre til resultater."
----------------------------------------------------------------------------------------