Målet er å utslette Israel.

Fra Dagen.no/
17. septmber 2011.
Af John Solsvik

Hamas-aktivister sier rett ut at erklæringen i FN om en palestinsk stat ikke handler om hvor grensene skal gå, men om Israels eksistens. – Det handler om utslettelse av Israel, sier Hamas.

Kravet de palestinske myndigheter (PA) stiller når de neste uke ber om FNs anerkjennelse, er en stat innen grensene fra 1967. Men palestinaekspert Pinchas Inbari hevder PAs krav går mye lenger. Han har studert den siste tidens utspill fra Fatah og Hamas angående palestinernes krav.

– De ber om anerkjennelse på bakgrunn av 1967-grensene. Det neste blir så krav om grensene fra 1947 og FNs delingsplan for Palestina, sier Inbari til CBN News.

Grensene fra 1967 baserer seg på grenselinjene slik de ble trukket etter Israels uavhengighetskrig i 1948-49. Da ble Israels område betydelig utvidet i forhold til FNs delingsplan og Resolusjon 181 fra 1947 som la opp til en jødisk og en arabisk stat.

Ikke fornøyd
Hamas er ikke fornøyd med grensene fra 1967.

– Kampen står om Israels eksistens og ikke om grensene fra 1967, sier Hamas-aktivist Ahmad Abu Ruteima i Gaza.

Itamar Marcus i Palestinian Media Watch (PMW) har lenge dokumentert PA-uttalelser i palestinske media der det gang på gang sies at Israel skal utslettes.

Israel ute
– Vi tegner et nytt kart. Når de (Israel) er ute av bildet, som et glemt kapittel i vår bys historie, skal vi bygge landet på nytt, heter det i en TV-dokumentar.

Marcus hevder at alle medier som president Mahmoud Abbas kontrollerer, kjører det samme budskapet.

– Alle bøker, media, religiøse ledere og hans ministre i regjeringen – de sier alle dette er egentlig en religiøs krig inntil Israel er ferdig, sier Marcus.

Pinhas Inbari mener verdens nasjoner ikke er klar over hva de egentlig stemmer for.

– De kjenner ikke til hva palestinerne snakker om seg imellom. Alt handler om Israel. Det er deres mål, sier Inbari til CBN.

Anektere land
Tea-Party-medlem og republikaner Joe Walsh forbereder et lovforslag til Representantenes Hus i Washington der han forsvarer Isaels rett til å anektere jødiske bosettinger på Vestbredden.

– FNs anerkjennelse av en palestinsk stat kan bli et slag i ansiktet på den frie verden. USA må ta et klart standpunkt imot dette. Presidenten er for svak til å støtte Israels rett til anektering, derfor må Representantenes Hus gjøre det, sier Walsh til nyhetsbyrået POLITICO.

– Hvis de palestinske myndigheter fortsetter på denne veien for å oppnå anerkjennelse, vil ikke USA støtte dem. Vi må da respektere Israels rett til å anektere Judea og Samaria, sier Walsh.