Arabiske Kristne: De Mellemøstlige Kirker er ikke venner med Jøderne.

Fra Israeltoday.co.il/
3. august 2011.

Da de forskellige Arabiske revolutioner i stigende grad har fået et Islamisk tilsnit og er blevet diskriminerende mod deres Kristne befolkninger, har nogle Israelere forsøgt at identificere sig mere med deres Bibel-troende venner.

Men en Arabisk Kristen kommentator advarede i en artikel, genudgivet af The Jerusalem Post, om, at Mellemøstens Arabiske Kirker er lige så meget fjender af Jøderne, som de Muslimske fundamentalister.

Aymenn Jawad, en studerende ved Oxford Universit med familie i Bagdad, skrev, at de Arabiske Kristne over alt i regionen skyder skylden på de problemer, som fulgte efter det såkaldte "Arabiske forår" - ikke på Muslimernes kapring af det pro-demokratiske oprør, men snarere på en "Jødisk sammensværgelse."

Arabiske Kristne i almindelighed vil se den aktuelle regionale uro som blot endnu et kapitel i den igangværende Jødiske sammensværgelse om at overtage verden.

Ifølge Jawad mener Mellemøst-Kristne faktisk (igen, i almindelighed), at alle de dødelige angreb på deres egne samfund i det seneste årti blev begået af "Zionistiske kræfter" med den hensigt at så disharmoni, og ikke af Muslimske fundamentalister, selv om alle beviser peger på Islamisk terror.

Dette er ikke bare marginale beskyldninger, advarer Jawad og påpeger, at et stort antal Kristne i Mellemøsten har gentaget gamle blodige bagvaskelser af Jøderne.

I modsætning til den Arabiske Kirkes adfærd over for andre religiøse mindretal, der aldrig har givet Jøderne eller Zionismen skylden for deres egen forfølgelse, konkluderer Jawad, at de fleste Mellemøst-Kristne simpelthen ikke har bevæget sig ud af Kristendommens mørke Middelalder, når ordene i Bibelen bliver vendt til at dæmonisere Jøderne og gøre dem til fjender af Gud.

"I sidste ende har Anti-Semitismens onde blandt de Mellemøstlige Kristne befæstet sig i anklagerne om Gudsdrab (dvs. at dræbe Jesus) mod det Jødiske folk som helhed," slutter Jawad. "Det er klart, at i almindelighed mangler de Østlige Kirker endnu at bevæge sig ud over de skadelige Anti-Semitiske motiver, som [tidligere] er afvist af Vatikanet ..."