Tel Aviv vil blive bombet i den næste Gaza krig, siger minister.

2. august 2011.

Metropolitanen Tel Aviv - Israels finansielle- & kommercielle centrum - vil blive bombet af missiler i den næste Gaza krig, advarer ’’Home Front’’ minister Matan Vilnai.

I den næste konflikt med Gaza - selvom det er på langt lavere styrke end krig - vil missiler falde på Gush Dan og højst sandsynligt også inde i Tel Aviv,” sagde Vilnai på en international forsvars konference i storbyområdet Tel Aviv.

Embedsmænd fra efterretningstjenesten har i mere end to år advaret om, at terrorregimet i Gaza, har smuglet missiler ind, der kan nå langt ud over det sydlige Israel, som blev angrebet for næsten tre år siden, før og under anti-terror kampagnen Operation Cast Lead.

Ifølge estimater fra den militære efterretningstjeneste har Hamas og andre terrorgrupper mindst 10.000 missiler og raketter. Avancerede våben bliver smuglet, helt eller som samledele, og kommer ind i Gaza fra Iran, ofte via Sudan.

Vinai sagde, at Israel er ved at forbedre sin forsvarskapacitet mod missiler, og henviste til beskyttelsesrum og missil jagerfly såvel som gengældelsesforanstaltninger.

Med henvisning til Israels lille område, sagde han, ”Der er intet land i verden, der er truet som staten Israel; det land der kommer nærmest er Sydkorea.”

Siden afslutningen af Operation Cast Lead, er det sydlige Israel blevet angrebet af næsten 300 missiler og raketter. Israel har gennemført gengældelsesaktioner, bombet raketanlæg og terrorist tunneller. Forsvarsministeriet, som ledes af Ehud Barak, har ikke forklaret, hvorfor ordrer ikke er blevet givet til IDF om at gennemføre forebyggende angreb før missiler bombarderer civile israelske.

Kirsten Genach, 2. august 2011
Supportisrael.net/