Iranske Kristne indfanget over hele landet under en bølge af anholdelser.

Fra Moriel.org/
9. marts 2012.

”Chríst at the Checkpoint”-hyklerne manipulerer og lyver om Islams eskalerende forfølgelse af Mellemøstens kristne.

Ved ”Chríst at the Checkpoint”-konferencen i Betlehem nægtede den anti-Israelske Colin Chapman at besvare et spørgsmål om situationen for forfulgte kristne i de omkringliggende Islamiske lande, fordi "han ved, hvor sådanne spørgsmål kommer fra". Han foretrak i stedet for at skyde skylden på Israel for eksistensen af Islamiske terrorgrupper, mens Israel i virkeligheden er det eneste land i regionen, der beskytter menneskerettigheder og religionsfrihed for de Kristne.

Nedenfor er dagens rapport fra ”Barnabas Fund” om Iran:
"De Iranske myndigheder indfanger kristne over hele landet i en bølge af anholdelser, rettet mod almindelige medlemmer af kirken - herunder en 78-årig kvinde - samt lederne.

Siden jul har sikkerhedsagenter gennemført ransagninger af husmenigheder i Ahwaz, Shiraz, Isfahan, Teheran og Kermanshah. Nogle officielt registrerede kirker er også blevet angrebet. Kristne er desuden blevet pågrebet i deres eget hjem og på arbejdspladser.

I ét tilfælde blev 78-årige Giti Hakimpour anholdt i en razzia af hendes hjem i Esfahan kl. 06:00 den 22. februar. Tjenestemænd opsøgte det aktive kirkemedlems lejlighed og konfiskerede nogle af hendes ejendele. Giti, som for nylig havde fået indopereret et kunstigt knæ, var ikke ved godt helbred. Hendes læge havde besluttet, at hun havde brug for særlig omsorg og ikke burde udsættes for stress. Efter en vedholdende indsats fra kirkelederne blev Giti frigivet den 25. februar.

Hekmat Salimi, præsten i en anden kirke i Esfahan, blev anholdt samme dag som Giti. Hans hjem blev ransaget af sikkerhedsagenter, der beslaglagde hans computer, bøger og andre personlige ejendele.

Andetsteds, i Kermanshah, er Masoud Delijani, en kristen konvertit fra Islam, blevet fængslet i tre år. Han blev anklaget for at være en Kristen, for at holde ulovlige huskirkelige sammenkomster, for at evangelisere iblandt Muslimer og for aktion imod den nationale sikkerhed.

Masoud, en skolelærer, fik ikke givet mulighed for at forsvare sig i retten. Efter hans anholdelse i marts 2011 blev han varetægtsfængslet - for det meste i isolationsfængsel - i 114 dage, hvor han blev udsat for alvorlig psykisk og fysisk pres, før han blev midlertidigt løsladt mod en kaution på omkring 100.000 US $.

Hele menigheder er blevet indsamlet i nogle lynaktioner. Den 21. februar angreb myndighederne en huskirke i Kermanshah og anholdt alle de 13 kristne, der var samlet til gudstjeneste. Ifølge de seneste rapporter forbliver tre varetægtsfængslet."