31. december 2011.
Europas udsending til det Sydlige Middelhavsområde siger "Det er langt vanskeligere at komme i krig med demokratier."
Den Europæiske Union’s særlige udsending til det Sydlige Middelhavsområde, Bernardino Leon, sagde til Haaretz på en lynvisit i Israel i torsdags, at han ikke tror, Israel behøver at frygte de øgende Islamistiske regeringer i Egypten, Tunesien og Marokko.
"Det er meget sværere at komme i krig med demokratier," sagde Leon.
Leon, hvis ansvarsområder omfatter EU’s reaktion på ”Det Arabiske Forår”, blev udnævnt til posten i juli. Han var tidligere politisk rådgiver for den afgående Spanske premierminister, Jose Zapatero, og er en diplomat med mere end 20 års erfaring. Han beskæftiger sig hovedsageligt med Mellemøsten og den Arabiske verden.
I løbet af de sidste par måneder har Leon pendlet mellem Egypten, Marokko, Tunesien og Libyen for at begynde at åbne kommunikations-linjer og dialog mellem EU og de nye partier, der stiger frem i disse lande - især Islamisterne.
Source: Israeli daily Haaretz
Kommentar:
Er det svært at komme i krig med demokratier?
Da Nazi-Tyskland angreb United Kingdom i 1940, var det ingen fordel for UK at være et demokrati. Hitler kunne tage hurtige, totalitære beslutning og behøvede ikke at adlyde nogen international lov eller aftale.
Krigsministeriet i London kæmpede for at redde sine borgere fra at falde til samme dybder som den Tyske ledelse, der bestod af skrog og kriminelle.
På lignende måde kæmper Israel for at opretholde tilregneligheden blandt sindssyge Islamiske terrorister. Påstanden om, at Israel ikke har noget at frygte fra Islamister, er i bedste fald latterlig. Intet kunne være længere fra sandheden.
I årene efter at det internationale samfund havde tvunget Israel til at overgive Jødiske ejendomme i Gaza, affyrede "troværdige Islamister" tusindvis af raketter ind i Israel. Denne form for "fredshandling" vil blive gentaget fra den såkaldte Vestbred den dag, Israel’s hær er tvunget til at opgive det Bibelske centrum i den Jødiske nation.