Israels stabsjef truer med omfattende offensiv mot Gaza.

Fra Ordetogisrael.no/
19. november 2011.

I en tale til Utenriks- og forsvarskomiteen i Knesset den 15. november sa Israels stabsjef, generalløytnant Benny Gantz, at hæren har klar en plan om en omfattende offensiv mot Gaza.

På grunn av den siste tids sterke opptrapping av terror fra Gaza mot Israel, som har hatt stor innvirkning på de sivile bosettingene rundt Gaza, vurderer Israels militære ledere en omfattende offensiv mot terrororganisasjonene Hamas og Islamsk Jihad.

Dette kom frem i en tale Israels stabsjef generalløytnant Benny Gantz holdt for Knessets utenriks- og forsvarkomite den 15. november. Inntil idag har Israel generelt brukt planlagte og ikke impulsive målrettede luftangrep for å motvirke terroren fra Gaza,men nå mener Gantz at det etterhvert vil være nødvendig med "en større offensiv mot Gaza". "Det er avgjørende for Israel å opprettholde sikkerheten for sine borgere. Terroren fra Hamas og islamsk Jihad inn over Israel, må vi få satt en stopper for," sa Gantz til Knessets representanter ifølge Forsvarets nettsted.

Terroristorganisasjonen som styrer Gaza politisk, har etterhvert fått en rivaliserende konkurrent i terrororganisasjonen Islamsk Jihad, som mer og mer har overtatt rakettutskytingen inn over Israel. Dette har skapt problemer for Israel, men ikke minst for Hamas, som ikke lenger kan sies å ha full kontroll i Gaza. Islamsk Jihad har i den senere tid skutt ut flere raketter mot Israel, men Israel har hele tiden gjort Hamas ansvarlig for all vold og terror som kommer fra Gaza.

"Israels forsvar vil aldri kunne tolerere noen forsøk på å skade israelske borgere og soldater. Derfor vil hæren fortsette å operere mot alle som bruker terror mot staten Israel," sa Benny Gantz avslutningsvis.