Stod Israel bag Iran eksplosion?

Fra Israeltoday.co.il/
13. november 2011.

Nogen gættede på, at den massive eksplosion på en missilbase nær den Iranske hovedstad, Teheran lørdag, der dræbte 17 fra Revolutionsgarden, var Israels værk.

Basen siges at være et center for opbevaring af nogle af Irans avancerede Shahab3 ballistiske missiler, der kan ramme Israel. Blandt de dræbte ved eksplosionen var en af ​​lederne af Den Revolutionære Garde.

Iranske medier sagde, at eksplosionen var resultatet af den slags arbejdsulykker, der dukker op, når visse krigsmaterialer bliver flyttet rundt.

Men det var umuligt at ignorere, at hændelsen kom blot få dage efter, at Israel havde debatteret offentligt, hvorvidt der skulle lanceres et forebyggende angreb mod Irans atomprogram og langtrækkende missil-faciliteter eller ej.

Det forstærkede mistanken, at en Iransk journalist fortalte det lokale nyhedsbureau, Mehr, at på trods af det store antal ofre, havde kun seks håndplukkede reddere fået lov at komme ind i anlægget.

Søndag fortalte en Palæstinensisk forretningsmand, der for nylig var vendt tilbage fra Iran, til Voice of Israel, at Iranere med dobbelt statsborgerskab flygter fra landet.

Den Palæstinensiske mand sagde, at de fleste Iranere tror, Israel snart vil lancere et ødelæggende angreb mod deres land, hvilket vil føre til en endnu mere ødelæggende regional krig, og de søger at komme ud, mens de kan.

I sidste uge offentliggjorde Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) en rapport, der bekræftede, at Iran er ved at designe atomvåben, og kan sende så mange som fire sprænghoveder i felten i meget nær fremtid. Rapporten skabte en ophedet debat i Israel om, hvorvidt man skal lancere et forebyggende angreb, som Israel gjorde mod Iraks atomreaktor i 1981 og mod et Syrisk nuklear anlæg i 2007.

En meningsmåling, bestilt af Anti-Defamation League i sidste uge, konstaterede, at 57 procent af Amerikanerne støtter et Israelsk angreb på Iran.

Den Franske hjemmeside, Le Canarad Enchaine, citerede i sidste uge Franske efterretningskilder for at sige, at USA for nylig havde leveret yderligere 55 bunker-buster bomber til Israel, formentligt til brug mod Iran. (Via Israel Matzav )