Presidentkandidat Rick Perry støttes av ortodokse jøder i USA.

Fra Ordetogisrael.no/
23. oktober 2011.

Guvernør Rick Perry fra Texas forteller at Gud har kalt ham til å bli USA´s neste president, fordi Israel trenger en nær venn i dette embete. Han er aktiv metodist, og er den presidentkandidat som har besøkt Israel flest ganger.

Den 61 år gamle James Richard «Rick» Perry er republikansk politiker. Han er guvernør i delstaten Texas og kandidat i den republikanske nominasjonen til det amerikanske presidentvalget i 2012. Ble innsatt som guvernør 21. desember 2000, etter at den sittende guvernøren, George W. Bush, hadde blitt valgt til president. Perry ble gjenvalgt i 2002 og 2006. Han vant republikanerenes primærvalg i 2010.

Perry var opprinnelig bomullsbonde og pilot i USA´s luftforsvar. Han har vært en bekjennende kristen hele sitt liv og forteller at han daglig ber for det jødiske folk. Som konservativ metodist har han hatt et langvarig og nært vennskap til Israel og det jødiske folk. "Jeg er livsvarig venn av Jesus og Israel," forteller han. Ingen annen presidentkandidat i USA har besøkt Israel så ofte som Terry. I sommer var han leder for 66 republikanske kongressmedlemmer som besøkte Israel.

Perrey har hatt sterk støtte blant kristne i Texas. Nå står også flere ortodokse jøder i USA frem med støtte til Perry. Begrunnelsen er "hans sterke forsvar av den jødiske staten Israel og de hjemvendte jøder som nå bor i landet, og for hans sterke støtte til at Israel skal beholde Samaria og Judea." Perry har ved flere anledninger stått frem med sterk kritikk av president Barack Obamas ønske om israelsk stopp i utbyggdingen i Samaria og Judea, og for at han ikke allerede har flyttet USA´s ambassade til Jerusalem.

I USA har Perry nå stått frem sammen med Joseph Frager, formann i Amerikanske venner av Ateret Cohanim, en organisasjon som kjøper land og boliger i Øst-Jerusalem og flytter jøder inn i dem. "Perry erkjenner at Israel er under konstant press, og at ekte vennskap er å gi Israel ubetinget støtte mens landet navigerer sin vei til fred. Vi ser at han bærer sin kristne tro med overbevisning," sa den ortodokse amerikanske jøde Joseph Frager.