"La Israel få høre fra deg at de ikke er alene"

[Joe Lieberman]
Fra Ordetogisrael.no/
20. september 2011.

En gruppe på 14 av de mest innflytelserike demokratiske og republikanske senatorer har sendt et krasst brev til USA´s president Barack Obama, hvor de ber ham gå ut og fortelle Israel, som USA´s aller nærmeste venn og allierte, ikke står alene mot den palestinske trussel.

Verden trenger å høre fra deg om at Israel, vår nærmeste venn og allierte, ikke er alene når de i disse dager blir truet av Tyrkia og palestinerne," skriver de amerikanske senatorene fra begge de to store partiene i sitt brev til president Barack Obama. De anklager sterkt Tyrkia og Hamas for antiisraelsk retorikk. De ber om at presidenten under sin tale i FN gir Israel sin utvetydige og sterkeste støtte, så det ikke er den minste tvil hvor USA står i forhold til Tyrkia og palestinerne.

Senatorene anklaget Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan for antiisraelsk retorikk, og kritiserte sterkt angrepet på den israelske ambassaden i Kairo. Vi må gjøre det klart at vi ikke vil tolerere fortsatte trusler mot Israel av regjeringer eller enkeltpersoner i regionen eller forsøk på å undergrave Israel i FN eller andre internasjonale fora. Vold og unilateralisme mot Israel vil bli møtt med den sterkeste amerikanske opposisjon. Vi mener det er viktig for deg som det amerikanske folks representant å snakke sterkt, og utvetydig om USAs bekymring over denne utviklingen. Vi advarer mot og vil ikke tolerere fysiske og politiske angrep mot vår aller nærmeste allierte Israel" står det i brevet til presidenten.

De demokratiske senatorer Robert Menendez, Bob Casey, Kirsten Gillibrand, Dick Blumenthal, Ben Cardin, Chuck Schumer, og Chris Coon samt de republikanske senatorer Jon Kyl, Susan Collins, Mark Kirk, Orrin Hatch, Marco Rubio, og Johnny Isakson samt den avhengige senator og tidligere presidentkandidat Joe Lieberman, som er jøde, undertegnet brevet til presidenten.