Katolsk leder: Muslimer og kristne er "Bogens Folk".

[Paven kysser Koranen]
9. september 20110.

"Vi er alle" Abrahams børn "og" Bogens folk."

Dette er en udtalelse af den Katolske præst, Robert Robbins, leder af Kommissionen for Økumeniske og Interreligiøse anliggender i Ærkebispedømmet, New York.

Det var en udtalelse til magasinet National Catholic Reporter. Robbins udtalte sig i anledning af tiårsdagen for ​​World Trade Center-Katastrofen.

”Mindehøjtidelighederne ved årsdagen er ikke festligheder. De er Erindringer om en dag med usigelig megen død og vold," sagde Robbins i et essay.

Interreligiøse sammenkomster, tilføjede Fader Robbins, "bør respektere hver enkelt traditions hellige skrifter som gyldige i deres egen ret. Det sædvanlige "falske spor" hos Kristne, der ikke er i stand til at bede side om side med Jøder og Muslimer, modsiger det faktum, at vi alle er "Abrahams børn" og "Bogens folk.”

Source: National Catholic reporter

Kommentar:
Det bør ikke komme som en overraskelse for nogen Romersk-Katolske, at Kristne og Muslimer har to meget forskellige bøger. Mens de Kristne tror, ​​at Bibelen er Guds Ord, har Muslimerne Koranen.
Disse to bøger er meget forskellige.

Bibelen hævder, at Jesus er Gud - det "store JEG ER" - og den eneste vej til Himlen. Koranen hævder, at "gud" ikke har en søn. Jesus var blot en profet - intet mere, intet mindre. Så begge disse bøger kan ikke være Sandheden.

For en Romersk-Katolsk betyder det næppe noget. Han vil ikke følge Bibelen alligevel. Hvis paven siger, at Muslimerne er frelst af skaberen "gud", så er det sådan, uanset hvad evangeliet kunne forklare for alle, der læser og adlyder.

Skrevet af Ivar.