Humanitær krise: Gaza eksporterer nødhjælp!

22. august 2011.

En indikation på, at den humanitære krise i Gaza ikke er helt, som den siges at være, er, at Gaza’s befolkning nu sender nødhjælp til Somalia.

Imamer i Gaza-stribens moskeer nævnte Somalia under fredagsbønnen i sidste uge, og bad befolkningen om donationer til deres brødre der.

Udover det, afholdt de "Arabiske Doktorers Forening i Gaza" en kampagne, hvor de bad Gazas befolkning om at donere til befolkningen i Somalia.

Kampagnen, som hedder "Fra Gaza hånd i hånd for at redde børnene i Somalia" vil vare gennem hele Ramadanen.

Foreningen støttede kampagnen i lokale radioer og på websider for at tilskynde folk til at bidrage til kampagnen. De planlægger også reklamer på lokale TV stationer.

Adskillige personer har reageret på kampagnen, men de fleste donationer kom fra de lokale ikke-statslige organisationer og nogle velhavende forretningsmænd, fortæller arrangørerne af kampagnen.

En af donorerne, Mohammed Abd Al Latif, sagde: "Jeg så billederne af vore brødre i Somalia, og jeg fik så ondt af dem, så jeg ønskede at gøre noget for at hjælpe."

"Kampagnen har til formål at dokumentere omfanget af den fysiske sammenhørighed mellem det belejrede Gaza og Somalia, og skal vise, at det palæstinensiske folk er i stand til at støtte og stå sammen med det somaliske folk," sagde PR talsmanden i Foreningen.

Velgørenhedskampagnen understreger det faktum, at Gaza svømmer i overskudsstøtte fra det internationale samfund, som er villige til at garantere de nationale bestræbelser fra Fatah og Hamas i det omfang at deres enklaver er blevet et overgangs-punkt, snarere end et bestemmelsessted for hjælp.


Kirsten Genach, 22. august 2011.
Supportisrael.net/