Borgerkrig truer det stærkt bevæbnede Sinai område syd for Israel.

13. juni 2011.

Borgerkrig kan bryde ud blandt de stærkt bevæbnede beduin stammer i Sinai, som er blevet et lovløst område siden den egyptiske opstand i år.

Uroligheder på den ustabile Sinai-halvø direkte syd for Gaza, som grænser op til Eilat-Gaza ruten, kunne bringe mere ustabilitet til Israels sydlige grænse, som i årevis har været plaget af slavehandel, infiltration, narkotika-og våbenhandel, begået af beduiner og Hamas-terrorister.

Ægyptiske kilder advarede i sidste uge om, at to rivaliserende beduin stammer, som hver især beskylder hinanden for ​​mord og kidnapning, er på vej i krig, ifølge det Betlehem-baserede Ma'an nyhedsbureau.

BBC har tidligere på ugen også citeret lokale beduiner for at sige, at en borgerkrig er faretruende nær. Egyptisk politi har forladt området, siden Hosni Mubarak blev fordrevet, hvis sunni myndigheder begrænsede beduinerne i at følge den muslimske sharia praksis og lære.

En våbenhandler sagde, at handlerne er livlige, eftersom beduinerne bevæbner sig for at beskytte sig selv, især markedsføringen af en ny Kalashnikov riffel, fortalte en ingeniør til en BBC journalist, "Før revolutionen havde jeg aldrig brug for en, men nu har jeg for at beskytte min familie. Det bliver mere og mere farligt her."

Premierminister Benjamin Netanyahu sagde til ministerrådet i denne uge, at Sinai-halvøen bogstaveligt talt er en krudttønde, hvor smugleri af sprængstoffer og avancerede våben fra Sinai ind i Gaza er steget. Hamas importerer i gennemsnit en raket per dag, fortæller sikkerhedskilder.

De har tidligere sagt, at Hamas og allierede terrorister har avancerede anti-luftskyts missiler, der kan nedskyde kommercielle fly, og som derfor har ændret deres ruter for at undgå at komme for tæt på Gaza.

Kilde: www.Israelsnationalnews.com 

Kirsten Genach, 13. juni 2011
SupportIsrael.net