Arabisk journalist: Gaza's problem er ikke Israel.

Den undertrykkelse, som mærkes af lokale arabiske palæstinensere i Gaza, er forårsaget af andre arabere, og ikke af Israel.

Dette er en rapport af en journalist ved Egyptens daglige avis, Al-Ahram.

Artiklen bekræfter, hvad en lille håndfuld vestlige journalister for sent har haft integritet til at afsløre: Gaza er faktisk ikke under belejring, og enhver undertrykkelse, der føles af lokale arabiske palæstinensere, er forårsaget af andre arabere, og ikke af Israel.

I skarp kontrast til regelmæssige vestlige medier, der rapporter om udbredt fattigdom og armod i Gaza, rapporterer Ashraf Abu al-Houl, at "en følelse af absolut velstand hersker. Den manifesterer sig ved de store feriesteder langs og nær Gaza’s kyst."

Al-Houl skriver også, at "synet af de salgsvarer og den luksus, der fylder Gaza’s butikker, overraskede mig. "Ikke kun det, men al-Houl opdagede hurtigt, at de fleste varer kan købes meget billigere i Gaza end i Egypten, fordi "forrådet er meget større end efterspørgslen" i Gaza.

Med andre ord, forårsager Israel ikke en økonomisk eller humanitær krise i Gaza.

Der er rapporter om udbredt fattigdom i Gaza. Men dette er et produkt af korruption og en dyb kløft imellem "de rige" og "de fattige".

Al-Houl interviewede den politiske aktivist, Mustafa Ibrahim, der bemærker, at omkring 20 procent af Gazas indbyggere kontrollerer næsten al rigdommen i området, og de er næsten alle tæt knyttet til den herskende Hamas-bevægelse. De rige Gaza-indbyggere investerer kraftigt i underholdningsbranchen, og bruger den ødselt, mens de tager en oprørende afgift for grundlæggende luksus som besøg på de lokale strande.

Blandt resten af befolkningen er arbejdsløsheden omkring 45 procent. Disse fremhæves konstant af Gaza’s indbyggere i de vestlige medier som produkter af den såkaldte "israelske undertrykkelse."

Oversættelse af artiklen er fra Mellemøsten Media Research Institute (MEMRI).

Kilde: Israelske Magazine, Israel Today

Kommentar:
Når en Araber rejser beskyldninger mod en Jøde, er det lige ved at være normalt. Men hvis en arabisk journalist forsøger at fortælle os, at jøderne ikke er de skyldige, gør vi bedst i at høre efter.

Hvad er situationen i Gaza?

Er det muligt, at de TV-billeder, vi modtager, kun viser den "politiske korrekthed", som er udvalgt for at bagvaske Israel?

Ville Hamas nogensinde få international støtte til deres jihad mod Israel, hvis verden ikke troede, at der var en humanitær krise i Gaza?

Der skal være nogle murbrokker her og der, så vil medierne købe den islamiske historie.
Billederne fra Darfur i Sudan, er et eksempel på en humanitær krise, der er skabt af en islamisk stat.

Hvad vil være naturlige bivirkninger af en humanitær krise? Hvordan vil elendigheden manifestere sig i kulturen og i samfundet?


Kan der være luksus, fred og glæde på strandene i et samfund, der er "lammet" af en påstået humanitær krise?

Offentliggjort første gang: 2010/07/31.

Skrevet af Ivar