Ahmadinejad løfter Hizbollah med besøg i Libanon.

13. oktober 2010

Tusinder modtog den iranske præsident med balloner, flag og billeder af slægtninge, som blev dræbt i den Anden Libanon Krig. »Vi er i samme båd, når det kommer til kampen mod Israel," sagde en kvinde.

Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad har påbegyndt sit første statsbesøg i Libanon, og giver en stærk opvisning af støtte til den shiitiske militante gruppe, Hizbollah, samt vækker landets tumultagtige, politiske skel.

Tusindvis af libanesere - mest Hizbollah støtter - stod langs hovedvejen ind til hovedstaden fra Beiruts lufthavn, da Ahmadinejad ankom onsdag. Musikken blæste ud af højttalere med libanesiske og iranske hymner, såvel som en sang, der bød Ahmadinejad velkommen til "Landets herlighed," alt imens kvinderne solgte Hizbollah-flag og balloner til tilskuerne.

Nogle kvinder havde billeder af pårørende, der blev dræbt under den Anden Libanon-krig. "Jeg er her for at vise min støtte til Iran," sagde en kvinde, mens hun vinkede med et iransk flag og sagde. "Vi er i samme båd i kampen mod Israel".

Medlem af Knesset, Arieh Eldad (National Union) sagde, "Historien ville have været anderledes, hvis nogle jødiske soldater i 1939 ville have haft held til at sætte Hitler ud af spillet. Hvis Ahmadinejad vil være i sigtekornet for en IDF riffel, når han kommer for at kaste sten mod os, skal han ikke vende hjem i live".

Det forventes at Ahmadinejad skal på rundtur i Beirut og deltage i et stormøde med Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah. På torsdag skal han på rundtur i det sydlige Libanon, men det er fortsat uklart, hvor tæt han kommer på grænsen til Israel.

En time før Ahmadinejad landede, eksploderede en bombe, som var fastgjort til et køretøj tilhørende en shiitisk præst med tilknytning til Hizbollah, men der blev ikke rapporteret om nogen skader.

Iran er Hizbollahs mest magtfulde allierede og yder stor støtte til Libanons shiamuslimer, samt kan prale af at være landets stærkeste militærmagt. Men Ahmadinejads besøg har udløst bekymring blandt vestlig støttede fraktioner, som er låst i en politisk kamp med Hizbollah over, i hvilken retning landet skal gå.

Kilde:
www.ynetnews.com

Kirsten Genach, 13. oktober 2010
SupportIsrael.net