Betlehems arabiske ordfører oppfordrer til fullstendig boikott av Israel.

Fra Ordetogisrael.no/
17. december 2011.

Betlehems arabiske ordfører, Victor Batarseh, kom i sin årlige julehilsen sist torsdag med en sterk oppfordring til verdens politikere om fullstendig boikott av Israel.

Ordføreren sa til pressen at en boikott av Israel på områdene kultur, utdanning, sport, økonomi og i handel, er det eneste som kan få Israel til å komme tilbake til forhandlingsbordet. "En slik boikott virket jo på apartheidstaten Sør-Afrika," sa Batarseh.

Batarseh sa at hans budskap om boikott av Israel først og fremst var rettet til det palestinske folk og deres politikere, men spesielt Betlehams innbyggere. Batarseh sa at presidenten for selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas samt "statsminister" Salam Fayyad sto sammen med ham i denne oppfordringen.

"Vi ønsker fred, men vi ønsker en rettferdig og lovlig fred i henhold til FN-resolusjoner," sa Batarseh i sitt budskap. Ordførereren sa at det bare ville være fred i verden dersom det var fred i Betlehem og i regionen. Han kom dessuten med kraftig kritikk av Israels bosettingspolitikk i Samaria, Judea og Jerusalem.

Batarseh hevdet at det allerede bodde en halv million jødiske bosettere i Samaria og Judea. Han advarte om at "innen et år eller to så vil vi ikke ha noe område tilbake for en palestinsk stat."