Arabiske stater bestikker land for å få flere mot Israel i FN.

Fra Ordetogisrael.no/
2. december 2011.

Presidenten i staten Palau, Johnson Toribiong, fortalte til avisen Yediot Ahronot i Jerusalem at Palau hadde blitt tilbudt 300 millioner norske kroner fra De forente arabiske emirater (UAE) for å fordømme Israel samt gi sin stemme for at Palestina kunne bli godtatt som medlem i FN.

Palaus president var nylig på statsbesøk i Israel og hadde da samtaler med Israels president Shimon Peres og statsminister Benjamin Netanyahu samt flere politikere i Knesset. Han fortalte til pressen at arabiske stater prøvde å bestikke flere små nasjoner til å fordømme Israel i FN samt stemme for at palestinerne kunne bli medlem av FN´s generalforsamling.

Palau ble tilbudt 300 millioner norske kroner i denne forbindelse, fortale president Toribion. "Vi fortalte dem at de kunne glemme dette for alt i verden. De små statene Palau, Vanuta, Mikronesia og Marshalløyene samt noen andre stater er venner av Israel som et resultat av vår kristne tro. At araberne prøver å bestikke stater til å gå mot Israel forteller hvilken usømmelighet som foregår innen verdenssamfunnet," sa president Toribion til journalistene i Jerusalem.

Det er ikke første gang at arabiske stater bestikker andre land for å stemme mot samt fordømme Israel. Da Solomon Islands, en annen stat i Stillehavet, plutselig begynte å stemme mot Israel i 2009, lurte mange hvorfor. Som andre kristne øystater, hadde Solomon Islands alltid støttet den jødiske staten. Senere ble det oppdaget at Iran hadde bestukket den fattige lille staten Solomon Islands med penger og teknologisk hjelp.