To ansatte på britisk konsulat i Jerusalem anholdt.

10. januar 2011.

To lokale ansatte på det britiske konsulat i Jerusalem er blevet anholdt af israelske myndigheder på mistanke om at sælge våben til Hamas-terrorister, rapporterede embedsmænd i sidste uge. BBC rapporterede, at de to mænd, som var vedligeholdelsesarbejdere på konsulatet, blev arresteret på grund af deres påståede forbindelser til en plan om at affyre en raket mod Jerusalems Teddy Stadion. Planen blev offentliggjort af Det israelske Sikkerhedsbureau i sidste uge. Det blev også afsløret, at to arabere fra Jerusalem blev arresteret, efter at de havde foretaget overvågning fra en bakke med udsigt over stadion for at finde det bedste sted til at affyre raketter imod stedet.

BBC sagde, at de to arbejdere ved det engelske konsulat, som blev arresteret, angiveligt havde skaffet våben til de to andre mænd, som blev beskyldt for at planlægge angrebet.“Jeg kan bekræfte, at de to lokale ansatte på generalkonsulatet i Jerusalem er blevet arresteret af israelske myndigheder,” fortalte en talsmand for kontoret for udenrigsanliggender til AFP i sidste uge. “Vi forstår fra rapporter, at de er blevet anklaget for ulovligt salg af våben, og vi søger bekræftelse på disse anklager. Det er en igangværende retslig proces.”

Kontoret for udenrigsanliggender nægtede at udtale sig om rapporten om, at de to havde forbindelse til et terrorkomplot; men en talsmand sagde, at anholdelserne af de ansatte ikke havde nogen forbindelse til deres arbejde på konsulatet.

Amir Ofek, talsmand for den israelske ambassade i London, fortalte i sidste uge til Associated Press, at han mener, at de to ansatte ved det britiske konsulat har forbindelse til det Hamas-komplot, der ville affyre raketter mod Teddy Station.“Vi forsøger at finde ud af præcis, hvad deres forhold til denne gruppe af Hamas-aktivister var,” sagde han.

Talsmanden for Englands udenrigsministerium fortalte Associated Press, at mændene blev anholdt i sidste måned, og tilføjede, at de to var lokalt ansatte og ikke britiske statsborgere. Han understregede også, at Storbritannien har tillid til den grundige og kritiske vurdering af deres ansatte ved konsulater og ambassader. Han tilføjede, at denne proces er under konstant opsyn, og at “begivenheder som disse” anholdelser vil blive betragtet som en del af den løbende revision.

Kilde: www.israelnationalnews.com

Kirsten Genach, 9. januar 2011
SupportIsrael.net